Ιστορικό εταιρίας

Η ΒΙΑΛΚΟ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1928 από τον Αντώνιο Σκουρτόπουλο στους Ωρεούς της Εύβοιας, με αποκλειστικό αντικείμενο την παραγωγή αλίπαστων ψαριών, με την εμπορική ονομασία. Αmbrosia. Εννέα χρόνια αργότερα, το 1937, η εταιρία επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην παραγωγή κονσερβοποιημένου τόνου, με την λειτουργία- για τον σκοπό αυτό- και δεύτερου εργοστασίου.

ergostasio

Μετεγκατάσταση και καινοτομίες

Το 1946, η ΒΙΑΛΚΟ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. μετεγκαθίσταται στον Βόλο, ενώ δεκατέσσερα χρόνια μετά, το 1960, τα ηνία της αναλαμβάνει η δεύτερη γενιά της οικογένειας, με επικεφαλής τον Νάνο Σκουρτόπουλο. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 και συγκεκριμένα το 1971, η ΒΙΑΛΚΟ, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή της στην καινοτομία, γίνεται η πρώτη εταιρία που παράγει κονσέρβες σαρδέλας στον Ελλαδικό χώρο, ενώ την ίδια περίοδο, το σύνολο -σχεδόν- της παραγωγής εξάγεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Έτος ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας μας αποτελεί το 1995, χρονιά κατά την οποία ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση στις νέες σύγχρονες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Β’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Το 1998 η ΒΙΑΛΚΟ μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία, ενώ τρία χρόνια αργότερα εντάσσεται σε πρόγραμμα του ΚΠΣ, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της.

ergostasio

Νέα προιόντα και τόνωση των εξαγωγών

Τη διοίκηση της εταιρείας αναλαμβάνει δυναμικά, από το 2002, η τρίτη γενιά της οικογένειας Σκουρτοπούλου, που φροντίζει, μέσω συγκεκριμένης επένδυσης τα έτη 2004 και 2005, να προσαρμόσει πλήρως τις εγκαταστάσεις αλλά και τις διαδικασίες της εταιρίας στα όσα προβλέπονται από το πρότυπο HACCP. Το 2008 και ενώ έχει ήδη τονωθεί σημαντικά η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας, με είσοδο σε νέες αγορές, διευρύνεται η γκάμα των προϊόντων της με τις νέες κατηγορίες των Καπνιστών ιχθυηρών και των Ουζομεζέδων, πάντα υπό το καθιερωμένο και αναγνωρίσιμο brand name Ambrosia.

Η ΒΙΑΛΚΟ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. συνεχίζει το ταξίδι της στον χρόνο με ιδιαίτερη έμφαση αφενός στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων που την καθιέρωσαν και αφ ετέρου στην αναζήτηση ολοένα και περισσότερων εξαγωγικών προορισμών.